Szia!
Horváth Ágnes portréHorváth Ágnes vagyok, alvástréner, minfulness oktató. 2013 óta foglalkozom mindfulness alapú alvásjavítással ill. mindfulness alapú kognitív terápiával (mindfulness tanfolyam).

Ezért érdemes részt venni egy mindfulness tanfolyamon

A stressz csökkentése a fejünkben kezdődik. Nem kell elkerülni a stresszt. Sőt, keresni kell a kihívásokat, bele kell a stresszes helyzetekbe állni – majd feltöltődni. A legtöbb ember itt akad el – nincs ideje és módszere a feltöltődésre, a mentális és érzelmi regenerálódásra.

 

Hiába vannak stresszkezelő programok, mintha mégsem tudnánk megfelelően gondoskodni önmagunkról éppen akkor, amikor a legnagyobb szükség volna rá. Nem a nagy, komoly felelősséggel járó stresszt nem tudjuk kezelni, nem mindig a nagy döntések azok, ahol nem tudjuk, mit kell tenni. A mindennapi élet ezernyi aprósága az, ami valójában bedarál.

Ebben hiszek:

A mindfulness nem pusztán meditáció. Egy olyan radikálisan új szemléletmódot kínál, amely segítségével teljesen másképp éljük meg a stresszes, kihívást jelentő helyzeteket. A mindfulness tanfolyamon megtanulunk másként viszonyulni a gondolatainkhoz, érzéseinkhez – amitől rugalmasabb, nevetősebb, szerethetőbb emberek leszünk.
Van egy képesség, amit elveszítettünk. A lelassulás képessége. Lassítani kell egy jó döntéshez, egy igazi, mélyen szántó beszélgetéshez, mások megértéséhez, a valódi odafigyeléshez és odaforduláshoz, sőt, még a hatékony munkavégzéshez is. Hogyan is gondoskodhatnák önmagunkról és másokról, ha folyton rohanunk? Ha gyorsan akarok sok feladatot elvégezni, soha nem leszek jelen lélekben egyik élethelyzetemben sem.

 

A mai ember pedig gyakran ilyen: félszívvel él, ezért elégedetlen.
Vajon mitől csempészhetjük vissza az életünkbe a békét és az elégedettséget? Sokat segíthet már önmagában az a tény, ha néha megállunk és ítélkezés nélkül, csöndben szemlélődünk: “ez vagyok én most. Itt és itt tartok. “

 

Tudnunk kell, hol folynak el mentális és érzelmi energiáink, tudnunk kell feltöltődni egy kimerítő nap után és közben. Tudunk kell (meg)pihenni, mielőtt végletesen elfáradunk. Csak így lehetséges, hogy folytonos feladatvégzés és megoldáskeresés helyett arra koncentráljunk, ami igazán fontos számunkra.

Én és a meditáció

A mindfulnesst nem lehet könyvekből, blogokból, előadásokból megtanulni. És nem mindegy, kitől tanuljuk meg. Én magam az Oxfordi Egyetem kiváló tanáraitól tanultam meg a meditáció és a kognitív terápia ötvözetén alapuló MBCT módszert, mely a munkahelyi minduflness tréningek alapja is. Több éves meditációs gyakorlattal rendelkezem, rendszeresen meditálok és járok elvonulásokra.

Mit csinálok épp?

Alvástréningeket és mindfulness tanfolyamokat tartok. Publikációimban, vállalati előadásaimon, tréningjeimen alvásjavító- és energianövelő workshopokat tartok valamint vállalati mindfulness többlépcsős be- és levezetését.

 

És hogy miért jó a mindfulness?
Gyere és győződj meg róla Te magad!
Mindfulness tanfolyam a Mammutnál!

Mindfulness tanfolyam Budapesten

Tudásanyag

VÁRJ! Iratkozz fel és próbáld ki, milyen egy vezetett mindfulness meditáció! (3 perc)

AJÁNDÉK: 10 alkalmas e-mailes útmutató, hogy hogyan használd a mindfulnesst a hétköznapjaidban.

Sikeresen feliratkoztál! A 3 perces meditációt e-mailen kiküldtük. Ha nem találod, a SPAM mappában is nézd meg!