marton anikó mindfulness oktató
Hinsenkampné Marton Anikó vagyok. Három felnőtt gyermekem van és 5 unokám. A velük való foglalkozás és együttlét nagy örömöt ad. Hálás vagyok a sorsnak, hogy nagy családdal és ilyen remek unokákkal ajándékozott meg.

Első találkozásom a mindfulness meditációval

A meditációval 2015 -ben ismerkedtem meg, majd 2016-ban bukkantam rá egy Mindfulness előadásra, amit nagyon érdekesnek találtam, ezért 2017 januárjában részt vettem egy 8 hetes Mindfulness tanfolyamon. Azóta is lelkes híve vagyok a Mindfulnessnek, naponta meditálok. Saját tapasztalatból tudom, hogy mennyit tud segíteni nehézségek idején a megfelelő hozzá állás, a gondolatok vizsgálata, a tudatosságra törekvés.

Mit ad nekem a mindfulness?

A Mindfulness által más szemmel nézem a világot és magamat benne. Kevesebbet aggódom és türelmesebb vagyok. Vissza tudok aludni, ha éjszaka felébredek. Észreveszem a visszatérő gondolkodási és viselkedési mintáimat, megtanultam ezekre kívülről rálátni és lehetőleg nem reflexből vagy megszokásból, hanem tudatos döntésből cselekedni. Elfogadóbb vagyok nemcsak másokkal, de magammal szemben is. Több időt fordítok magamra, és egyre többször tudok nemet mondani.

Örömtánc

Jelenleg Szenior Örömtánc oktatóként dolgozom. Ez egy kifejezetten idős emberek számára kidolgozott mozgásforma. A tánc koncentrációt igényel, közösséget teremt, életörömöt ad, kimozdítja az otthonülőket, a depresszióban szenvedőket. (Jelmondata: mozgás, öröm, agytorna.)
A Szenior örömtánc oktatása mellett részt veszek az Oxford Mindfulness Centre által szervezett MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) oktató képzésen.

Miért lettem mindfulness oktató?

Így az életútamnak túl a felén, megfogalmazódott bennem az igény, hogy tegyek valamit az emberek jóllétéért. A Mindfulness számomra hatásos eszköznek bizonyult ehhez. Szeretném, ha mások is megismerhetnék ezt az eszközt, mellyel sokat tudnak tenni a saját jóllétükért.

 

Marton Anikó
mindfulness oktató

Mindfulness tanfolyam indul a Mammutnál! Részletek és jelentkezés itt:

Summary
Marton Anikó mindfulness oktató
Article Name
Marton Anikó mindfulness oktató
Description
Marton Anikó mindfulness oktató
Author
Publisher Name
mindfulnessitthon.hu
Publisher Logo

VÁRJ! Iratkozz fel és próbáld ki, milyen egy vezetett mindfulness meditáció! (3 perc)

AJÁNDÉK: 10 alkalmas e-mailes útmutató, hogy hogyan használd a mindfulnesst a hétköznapjaidban.

Sikeresen feliratkoztál! A 3 perces meditációt e-mailen kiküldtük. Ha nem találod, a SPAM mappában is nézd meg!